Om mig

Jag heter Simon Tarakkamäki och är en ambitiös och engagerad 20-årig kille från Karlskoga. Jag började med teater på kulturskolan i Karlskoga som barn och sedan 2013 har jag även medverkat i teaterföreningen Lysets produktioner. Genom åren har jag också samlat på mig erfarenheter från flera olika teatrar och produktioner. 2020 tog jag studenten från Karolinska Gymnasiet i Örebro där jag läste teater-estet och jobbar nu deltid som teaterpedagog på Karlskoga kulturskola. Eftersom jag har flexibel arbetstid kombinerar jag detta med att frilansa som skådespelare med förhoppningen att i framtiden kunna arbeta heltid som professionell skådespelare.

Mina erfarenheter som skådespelare är främst från teaterscenen men jag har också medverkat i ett antal kortfilmer, en långfilm samt en reklamfilm. Utöver detta tar jag också jobb som röstskådespelare och ljudboksinläsare. De senaste åren har jag läst in fyra ljudböcker och gjort ett antal speakerjobb. Jag har egen studio och även tillgång till extern studio vid behov.

Jag har också belönats med några priser och stipendier för mitt engagemang inom teatern som förutom skådespeleri också omfattar styrelsearbete, producentskap och regi.

Kontakt:
E-post: simon@tarakkamaki.se
Tel: 076 782 71 03