Simon Tarakkamäki

Om mig

Jag heter Simon Tarakkamäki och är en 22-årig kille från Karlskoga. Jag började med teater på kulturskola som 7-åring och har sedan dess samlat på mig en hel del erfarenhet av skådespeleri. Både som amatör, men på senare år också professionellt.

2020 tog jag studenten från Karolinska Gymnasiet i Örebro där jag läste teater-estet och frilansar nu som skådespelare med förhoppningen att i framtiden kunna ägna heltid åt yrket. Vid sidan av skådespeleriet har jag tidigare jobbat som teaterlärare och driver mitt företag Backstage Webb & Media som sysslar med foto, filmproduktion, webbdesign och grafisk design. Sedan hösten 2022 jobbar jag heltid med dubb på KM Studio/Plint som processutvecklare, och då och då dubbar jag själv. Tack vare min flexibla arbetstid har jag möjlighet att ta mig an skådespelaruppdrag.

Mina erfarenheter som skådespelare är främst från teaterscenen, men jag har också medverkat i ett antal kortfilmer, en långfilm, en tv-serie samt ett par reklamfilmer. Utöver detta tar jag också jobb som röstskådespelare och ljudboksinläsare. De senaste åren har jag läst in ett antal ljudböcker, gjort några speakerjobb och dubbat små roller i ett antal filmer/serier. Jag har egen studio och även tillgång till extern studio vid behov.

Jag har också belönats med priser och stipendier för mitt engagemang inom teatern som förutom skådespeleri också omfattar styrelsearbete, producentskap och regi.

Vill du komma i kontakt med mig så hittar du mina kontaktuppgifter nedan.

Kontakt:
E-post: simon@tarakkamaki.se
Tel: 076 782 71 03