Simon Tarakkamäki

Om mig

Jag heter Simon Tarakkamäki och är en 20-årig kille från Karlskoga. Jag började med teater på kulturskolan som 7-åring och sedan dess har jag samlat på mig en hel del erfarenhet av skådespeleri. Både som amatör, men på senare år också professionellt.

2020 tog jag studenten från Karolinska Gymnasiet i Örebro där jag läste teater-estet och frilansar nu som skådespelare med förhoppningen att i framtiden kunna ägna heltid åt yrket. Vid sidan av skådespeleriet har jag jobbat som teaterpedagog och driver mitt företag Backstage Webb & Media som sysslar med foto, filmproduktion, webbdesign och grafisk design.

Mina erfarenheter som skådespelare är främst från teaterscenen, men jag har också medverkat i ett antal kortfilmer, en långfilm, en tv-serie samt en reklamfilm. Utöver detta tar jag också jobb som röstskådespelare och ljudboksinläsare. De senaste åren har jag läst in fyra ljudböcker och gjort ett antal speakerjobb. Jag har egen studio och även tillgång till extern studio vid behov.

Jag har också belönats med några priser och stipendier för mitt engagemang inom teatern som förutom skådespeleri också omfattar styrelsearbete, producentskap och regi.

Kontakt:
E-post: simon@tarakkamaki.se
Tel: 076 782 71 03